El wiki de Wikispaces duu incorporat el programa JW Player amb la finalitat següent:


Els fitxers àudio en format MP3 que es carreguen al wiki es poden sentir immediatament gràcies a l'aplicació JW Player continguda ja al mateix wiki que genera un artefacte reproductor del fitxer àudio com l'exemple que veieu acíEls fitxers de vídeo en format FLV (més avall indiquem un convertidor) també es poden carregar al wiki per tal que es vegen directament gràcies al reproductor JW Player que duu el propi wiki.
Avantatges d'aquest sistema:

  1. No s'han d'hostatjar prèviament en cap web d'àudio ni vídeo que les continga per poder incrustar-les després al wiki
  2. Els no membres del wiki no poden descarregar-se els arxius originals a l'ordinador -estan protegits-, tan sols poden veure'ls o sentir-los en pantalla
  3. La pantalla de vídeo es pot reduir o engrandir a voluntat en editar la pàgina del wiki, abans de salvar-la.

Desavantatges:

  1. La grandària de cada fitxer multimèdia descarregable al wiki no pot sobrepassar els 20 MB: equival a 4 minuts aproximats de vídeo en FLV i a 21 minuts d'àudio en estèreo (o 42 aprox.)
  2. Els reproductors són correctes però bàsics. El reproductor de vídeo no permet ampliar la pantalla.


Coversor:

Accés al web on es troba el programa gratuït Hamster Free Video Converter, confiable i en català - castellà. Permet transformar qualsevol format de vídeo a FLV per desar-lo en la pàgina i reproduir-lo directament en el wiki. He provat aquest conversor i de moment no fa massa bé les conversions: desincronitza la relació àudio-vídeo alguna vegada o no transforma tot el quadre del vídeo. La qualitat n'és mitjana. Se'n poden trobar d'altres probablement millors.

He detectat que la culpa que no apareguen els controladors de volum, de marxa i d'atur dels dos reproductors, així com la pantalla completa del vídeo es deu a l'aplicació JW Player instal·lada als wikis de Wikispaces, que no funciona correctament.